diumenge, 23 de setembre de 2012

Consells per a redactar l'apunt individual al blog

He comprovat que esteu registrant-vos a poc a poc en el blog d'aula i que ja us heu decidit a publicar el primer post. Volia fer-vos alguna recomanació abans que res per tal que milloreu el contingut de l'escrit.

Cal escriure setmanalment (a partir del 24 de setembre serà obligatori) una entrada al blog individual, si més no, com a part del portfolio personal on reflectireu els aprenentatges de l'assignatura de Valencià (1r de Batxillerat). Hi publicareu un resum setmanal d'algun d'aquests punts:
  • activitats desplegades, 
  • continguts vistos a classe i apresos,
  • dificultats trobades i superades, 
  • dinàmica dels treballs individuals o grupals, 
  • opinions que s'han expressat sobre les activitats o valoracions que et vénen ara al cap.

Poseu un títol que presente la idea més important que heu expressat a l'escrit. Si voleu deixar-lo per al final, abans de tancar l'apunt, és probable que us vinga al cap més fàcilment un titular. Convé fugir del títol previsible: "Setmana del 24 al 30 de setembre". 

L'estil serà de diari personal on s'entremesclen diverses tipologies textuals: narrativa, expositiva i argumentativa, principalment. No és necessari separar l'escrit per dates. Cal presentar-lo com un tot. Per exemple: "Al llarg de la setmana hem fet tres activitats distintes. El primer dia, ..., el segon... La més interessant ha sigut la proposta d'escriure en un blog... Trobe que amb aquesta idea milloraré..."  Val a dir, fixeu-vos en alguna particularitat significativa per al vostre aprenentatge. Això requereix una xicoteta reflexió del que s'ha fet en Valencià durant la setmana. No es busca la narració asèptica sense reflexió, sinó que descrigueu activitats, continguts i que expresseu el que us aporten.


L'extensió mínima i màxima dependrà del que hàgeu de contar i podrà variar. Això no obstant, veureu que si pareu a pensar què es fa a classe i què és significatiu per a vosaltres, necessitareu més de sis línies en l'apunt que feu. 

Convé acompanyar l'escrit amb una imatge que il·lustre, ni que siga remotament, algun aspecte del contingut o de les emocions que expressen els vostres escrits. També hi caben les imatges metafòriques, de contrapunt.

Quan acabeu el vostre escrit, abans de publicar-lo heu d'etiquetar-lo amb la sigla del vostre nom i el primer cognom seguit d'una coma. Després, cliqueu en "FET". La finalitat és d'usar les etiquetes dels vostres noms per a reagrupar tots els escrits individuals en una sola ullada dins el "blogroll".

No us angoixeu. Aquesta mena d'escrits requereixen al principi un entrenament i una vigilància en l'expressió que podreu dominar en poques setmanes. Es tracta que aprenguem de tots. Mireu, com un petit exemple, l'apunt setmanal que el vostre professor fa al blog del curs: Primer de Bat.

Ànim, i enhorabona als primers atrevits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.