divendres, 5 d’octubre de 2012

Proposta de comentari del fragment de l'Espill per al dijous

No estem tenint gaire temps per a abordar amb detall els poemes que duem entre mans. Les posades en comú es fan una mica curtes i accidentades perquè enmig expliquem altres assumptes també d'interés com ara organitzar-nos els temes de literatura per a exposar les setmanes pròximes.

Ja sabeu que dimarts i divendres pròxims no tindrem classe a causa de les dues festivitats i, per tant, només podrem acabar dijous a classe la posada en comú dels comentaris sobre el poema d'Ausiàs March. Així doncs, per tal de recuperar una mica la lenta marxa, us propose a través del blog la lectura del fragment de l'Espill (pàg. 226-227 de Les veus del temps - I) i la resposta de les següents preguntes de comentari per a posar-les també en comú dijous que ve:

  • 1.El poema relata els primers dies de la vida marital després de les noces. Qui parla de qui? Resumeix breument quatre o cinc anècdotes comentades al poema.
  • 2.Què et sorprén d'aquest fragment?
  • 3.Quins sentiments hi ha darrere d'aquesta dura descripció? Intenta imaginar-te'ls.
  • 4.Rimar i compondre versos de quatre sil·labes és difícil. Si els lliges en veu alta t'adonaràs dels procediments o la característica del valencià que ho facilita una mica. Quins trobes que són?

Un consell per als que esteu més desorganitzats: cal que tingueu les respostes de la guia dels poemes preparades per al dijous d'ací a dues setmanes (18 d'octubre) ja que farem a classe la redacció d'un comentari general sobre els sis poemes vistos. Per això convé que els rellegiu amb tranquil·litat a casa per completar les respostes que no tingueu. No ho deixeu per a l'últim moment. Bon cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.