divendres, 25 de gener de 2013

Blandín de Cornualla: comentari de cap de setmana

Per diverses causes aquesta setmana només hem tingut una classe, per això, com que no hi ha gaire cosa que contar, us propose que d'avui a dilluns nit pròxim, com a data límit, redacteu la vostra entrada de blog amb el comentari del fragment del Blandín que hem llegit avui a classe. Us recorde les preguntes orientatives per a fer el comentari, de les quals podeu prescindir d'algun apartat poc significatiu i incorporar d'altres més personals:
  1. Com que l'obra és d'autor anònim, presenta breument de què tracta el llibre.
  2. Quin és el gènere literari concret i el tema del fragment.
  3. Resumeix en poques línies els principals esdeveniments relatats.
  4. Destaca alguns mots o expressions del text, que formen part del registre culte, literari, ja siga pertanyent a la varietat històrica medieval o a l'actual. Aprén el seu significat i incorpora'ls a la teua enciclopèdia literària memoritzant aquests mots. Comenta'n l'estil.
  5. Com t'imagines l'autor, els destinataris i l'època en què s'escriu i es llegeix aquest text.
  6. Relaciona'l amb textos, gustos de lectura i modes o costums socials de l'actualitat.
L'altra possibilitat de treball consisteix a llegir amb atenció el fragment i fer l'activitat alternativa següent:

Cita els elements meravellosos que apareixen al fragment de Blandín de Cornualla.

Les "novel·les de cavalleria"  es caracteritzen per la presència d'elements meravellosos i fenòmens màgics (influència de les llegendes cèltiques), de tradició francesa i amb uns personatges sobrehumans.

Dimarts que ve llegirem en pantalla alguns dels millors treballs per comentar-los, els millors tindran un positiu i continuarem amb la lectura de nous fragments de textos sobre la literatura moral; veureu com són també força interessants. No oblideu portar a classe Les Veus del Temps. Bona feina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.