diumenge, 29 de setembre de 2013

Un any mes.

Ja ha començat el curs escolar 2013-2014, i despres de l'estiu, toca tornar a la rutina, a matinar tots els dies, a barallar-se amb els companys a classe per el millor lloc... I un any mes, som molts alumnes per aula (42 al 21a, per a ser exactes) gracies a les retallades en educació que esta fent i ha fet el govern.
Llevat del inconvenients que te ser tants alumnes a una mateixa aula, aquestes setmanes hem funcionat prou be tots.
Com el curs passat, este any tampoc tindrem llibre de text i funcionarem amb fotocopies i apunts. També haurem de fer una entrada setmanal en aquest bloc.
La setmana passada Toni, el nostre professor, ens va comunicar que el dilluns haviem d'anar al saló d'actes ja que anavem a fer un debat sobre el funcionament de les classes al llarg d'aquest curs. La majoria de punts sobre el que va a ser el funcionament de l'assignatura de valencià estaven ben plantejats i estava tota la classe d'acord amb ells, però hi havia altres en els que no estavem tots d'acord. Per exemple, el meu grup va proposar una modificació en el punt del retràs a l'hora d'entregar treballs o pujar les entrades al bloc. Que no es puguen entregar treballs fora de plaç ens pareix correcte, però que no es puguen pujar les entrades no, ja que en un moment determinat es pot oblidar. Com es lògic, les entrades amb retard tindran una calificació menor. També al meu grup afegirem un punt: cada tres classes teòriques fer-ne una de debat. A Toni li va pareixer molt interessant l'idea, i va decidir que farem al menys un debat per trimestre.
Al següent dia de classe ja començarem amb la poesia arabigovalenciana. Llegirem i comentarem per damunt dos poemes, El viatge de les mans d'Ibn Khafaja d'Alzira (que a mi personalment m'agrada molt) i Tinc un desfici, ai, inclement de la Comtessa de Dia, una de les mes conegudes trobairitz. D'aquests dos poemes subratllarem les paraules que no enteniem.
El dijous continuarem la classe per on ens vam quedar el dia anterior, explicant Toni les paraules que no coneixiem. Despres d'açò, formarem grups per respondre les preguntes que es troben baix el poema d'Ibn Khafaja, deure que haurem d'entregar el proper dia.
Com a curiositat d'aquesta setmana afig l'imatge del fruit del tamarit, ja que ha eixit en un poema i no ens va quedar prou clar per que el mencionava l'autor. Espere que la foto aclare els dubtes dels meus companys.
Be companys, açò ha sigut tot per ara, ens llegim la setmana que be.

Observació per al professor: Toni, no m'apareix l'etiqueta amb el meu nom, estaré pendent i en el moment que em siga possible fer-ho etiquetaré l'entrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.