diumenge, 27 d’octubre de 2013

AL-RUSSAFÍ

Al llarg dels segles i al llarg de la història cultural el Regne de València ha donat a la literatura nombrosos escriptors i poetes molt prestigiosos la fama dels quals s'ha estés mundialment. Però lamentablement alguns altres no han tingunt la glòria i el reconeixement que es mereixien. És el cas del poeta Abu'Abd Allah ibn Galib, més conegut com Al-Russafí.

Al-Russafí va nàixer l'any 1117 en l'actual barri de Russafa, en aquells temps era un poble veí de València rodejat per frondoses hortes i jardins, tal vegada per això, Al-Russafí va sentir des de petit curiositat pel món de la poesia.

Fill de pare sastre es va translladar a Málaga on va trionfar modestamentr conservant sempre la seua independència creativa. Van ser seus alguns dels popemes més hermosos que s'han dedicat al Regne Valenciá, con ELEGÍA VALENCIANA o AL-RUSSAFÍ: POEMES

Al-Russafí va morir l'any 1117 mentre escrivia un poema que deia: 

"València, tanta dolçor en la meua boca al pronunciar-te fa que no puga respirar..."

Actualment no es té molta més informació d'aquest poeta. 
Una dona, Beatriz Susana Ruzafa, creu ser hereva descendent de la familia del poeta i està investigant junt amb tota la seua familia del poeta, fent viatges des d'Argentina on viuen fis al barri per buscar alguna informació sobre el poeta o preguntant en totes les pàgines webs d'art o literatura, tot per buscar la resposta que els traga de dubtes.

Bibliografia: 
 Nuestra Historia en Cómics (Tomo III; Páginas 114-117)
                            valenciacanta.blogspot.com.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.