diumenge, 20 d’octubre de 2013

Abans de la prova...

Aquesta setmana vam tindre tres dies de classe,no com les anteriors, que per diferents motius no haviem pogut realitzar tres clases de valencià.
Dilluns vam corregir els quatre ejercicis proposats del poema "Balada" de Andreu Febrer,que fou un notable poeta català de la baixa edat mitjana, que a més fou un militar destacat i traductor al català de La Divina Comèdia de Dante.També vam llegir a clase el poema "LXVIII" d'Ausiàs March,que a ser un poeta i cavaller valencià medieval,originari d'una família de la petita noblesa amb aficions poètiques.Toni ens va dir que ferem els tres ejercicis de la fitxa sobre aquest poema.
El segon dia vam corregir els ejercicis manats anteriorment i com el dia anterior vam llegir el poema següent que era un fragment "d'Espill o Llibre de les dones" de Jaume Roig,fou un metge de prestigi social i professional a la València del seu temps.El poema tenia un carácter clarament masclista.
L'úlim dia corregirem els ejercicis del poema de Jaume Roig.També vam llegir l'últim poema de la fitxa,que era "La balada de la garsa i l'esmerla" de Joan Roís de Corella, un religiós conegut per la seva obra literària. Tant la seva vida, com la seva obra, estan condicionades per les transformacions socioculturals que es van produir al segle XV amb el pas de l'època medieval al Renaixement.Finalmenr ferem algún dels ejercicis d'aquest poema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.