dissabte, 5 d’octubre de 2013

Entrades, faltes i absències

Bé, aquesta setmana hem començat, com diu el títol, amb l'anàlisi dels escrits del companys.
Aquesta activitat creada per Toni estava basada en comprovar quins problemes teniem a l'hora d'escriure en valencià i com podem millorar. El primer que ens ha recomanat es que ''s'enrrollem'' més ja que les entrades queden faltades de contingut i que devem desenvolupar m'es els temes que fem.

Després, hem vist les faltes de dos entrades ''anónimes'' dels companys i dic ''anónimes'' perque a la fi tots sabíem de qui eren. Seguidament, els alumnes corregirem les faltes que havíem trobat i finalitzava el segon dia. Aquesta activitat ens havia donat per dues clases. En aquestes sessions Toni ens ha mostrat la quantitat de faltes que solem fer als escrits, com per exemple:
  1. Creació de oracions subordinades on unes es subordinen a altres y a la fi queda una oració que perd el significat inicial.
  2. Ficar el pronom ''hi'' en situacions on no fa falta però que pensem que queda bé. Ací penge  una pagina on s'explica quins en són els usos mé abusius.
  3. Ficar el article ''el'' davant dels dies de la setmana quan en valencià dilluns, dimarts, dimecres, dijous, etc actuen com articles.
  4. La falta/excés de titlles no podia faltar sobretot quan son paregudes al castellà.
  5. La confusió que hi ha en els temps verbals passats (l'imperfet d'indicatiu) al ficar una v o una b. Aquest és un error dels més comuns.
 El tercer dia vam quedar molt sorpresos quaan Toni no va asistir a la classe. Jo per la meva part no se que li havia pogut succeir, però aixó no significava que no tindríem  deures del cap de setmana.
El últim dia de classe ens va repartir un comentari del poema ''Tinc un desfici, ai, inclement'' de la Comtessa de dia, fet per una dona que la seva tesis doctoral era un estudi en profunditat de la comtessa. Tot aixó venia amb el deure de fer un exercici per al dilluns.

La meva opinió personal respecte a aquesta setmana es que a sigut més relaxada i que devem encara que siga donar una mica més de materia ja que en definitiva ens estem preparant per al selectiu.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.