diumenge, 27 d’octubre de 2013

Ibn Al-Abbar

Ibn Al-Abbar va ser un poeta àrab que va rebre la millor educació de son pare i va tindre el mes importants mestres intelectuals andalusins.Fou historiador de la vida d'Alandalus,literat i poeta,i se li obriren portes a l'administració.
Començà treballanat com a secretari del gobernador de Valencia Abu Abd-Al·lah Muhàmmad  i quant aqueste es traslladà a Sevilla li va acompañar.Anys mes tard al enterar-se de la mort de son pare va tornar a Valencia on quedà baix la tutela d'un dels mestres.Entrá a treballar com secretari del gobernador Abū Zayd i es casà.
A l'any 1229 hi hagué una revolta contra els Almohades i tingueren que escapar a terrees cristianes sota la protecció de Jaume I. 6 anys mes tarde tornà a terres àrabs on treballava com secretari del governador.
Voltant 1240 Ibn Al-Abbar torná a Tunisia on viurá la resta de la seua vida.L'emir el va acollir be nombrant-lo orador,però el ser substituït per un orador oriental va fer que Ibn-Al Abbar protestara i fora desterrat a Algeria on redacta un llibre de disculpa "El perdó dels secretaris".
El fill de l'emir que fou el succesor,perque aquesta havía mort,,el nombrá el seu conseller.Anys mes tarde el tornaren a desterrar però al poc temps reb una carta de perdó, on un any mes tard le tramen un complot per a matar-lo.Les causes es desconeguen però es diu que va ser perque trobaren una carta on insultava a l'emir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.