dilluns, 21 d’octubre de 2013

Les veus del temps

Un mes comentant en el blog, el temps passa molt ràpid. Aquesta setmana se m'ha fet molt  llarga i pesada ja que hem tingut els primers exàmens.  En les classes de valencià ens hem dedicat a praticar el comentari de text dels poemes i contestar les activitats del nostre llibre de lectura Les veus del temps.
 Dilluns vàrem corregir les activitats  del poema d'Andreu Febrer, "Balada",que parlava d'un home enamorat d'una dona però que el seu amor no era correspost. El professor també ens va solucionar alguns dubtes que teníem amb el treball  que cal entregar dilluns 25 d´octubre i per últim vam llegir el poema de Ausiàs March i ens va manar unes activitats per al pròxim dia. 
Dimecres vam estar corregint  el poema "LXVIII" d'Ausiàs March. i ens va manar que llegírem el poema del ''Fragment d'espill o Llibre de les dones'' de Jaume Roig ,que parlava de l'odi d'un home davant de la seua dona. L'home parlava d'ella amb senyals d'odi, rencor, repugnància...
Dijous vàrem corregir les activitats de Jaume Roig i vam llegir l'últim poema que ens quedava  "La balada de la garsa i l'esmerla " de Joan Roís de Corell.
Aquesta balada presenta dos ocells els quals presenten un diàleg amorós.Una garsa i una esmerla. Es tracta de la "mort per amor"i la causa n´és la indiferencia de la dama.
-Dilluns 21 d´octubre tindrem el nostre primer examen de valencià relacionat amb el poemes que hem treballat a classe.
Podem portar els nostres apunts de classe i el llibre Les veus del temps . El comentari es basarà en exclusiva a redactar l'argument, l'estil i la relació amb l'actualitat de tres poemes que seleccioneu vosaltres entre els sis que hem llegit a classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.