dissabte, 12 d’octubre de 2013

Nou d'Octubre

Aquesta ja és la tercera setmana.Ja es van fent mes intenses encara que esta només hem tingut dues classes de valencià perquè dimecres era festa a València per ser el dia 9'Octubre.

Toni va manar per a casa resoldre unes preguntes sobre el poema de la "Comtessa de dia" i dilluns quan arribarem a classe les vam corregir.Eren preguntes com; de què tractava el text , com era el seu amor..etc. Divendres a l'arribar a classe Toni ens va donar un full amb diversos temes i autors perquè triàrem un per a exposar.Cada un va triar dos punts i Toni ha publicat en el bloc el tema que ens ha tocat a cada u.

 La forma d'exposar serà la següent:
-Serà en la sala d'actes. 
-Es gravarà en vídeo. 
-Durarà aproximadament dos minuts o minut i mig. 
-Els altres companys avaluarem l'exposició.


Ací acaba la setmana de valencià i ara per als que no són valencians explicaré un poc que és el nou d'octubre.
El 9 d'octubre és el Dia de la Comunitat Valenciana i en ell es commemora l'entrada a la ciutat de València del rei Jaume I en 1238 que la va conquistar. La conquista i formació del Regne de València no es va culminar fins a 1304- 1305 amb la Sentència Arbitral de Torrellas i el Tractat d'Elx, i el territori actual no es va unificar fins a 1851 amb la incorporació de Requena i Utiel; però el 9 d'octubre es va triar com la data més representativa, per ser València la capital del llavors Regne de València i, actualment, de la Comunitat Valenciana. A nivell local de València, és una celebració amb llarga tradició des del segle XIV amb el rei Jaume II d'Aragó. En canvi, a nivell de tot el territori de la Comunitat Valenciana, es tracta d'una celebració institucional contemporània que té el seu origen l'any 1976, quan en el Plenari de Parlamentaris es proclama per a eixa data el Dia Nacional del País Valencià.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.