diumenge, 27 d’octubre de 2013

Obra d'Ausiàs March

Al llarg de la seu obra, March està disposat a parlar de l'amor, les relacions de l'home amb Déu, el dolor i la mort, el pecat i la virtut. Estos problemes són reals i personals, igual que les dones de la seua obra, amb els seus vicis i virtuts. L'obra de March està constituïda per 128 poemes. La seua lírica va influir en la poesia espanyola del Renaixement.

Els cants d'amor.
La dona és una persona real, humana i, la relació amb l’home serà la mescla de l'amor sensual i l'amor intel·lectual. L'autor només mantindrà de la poesia trobadoresca el fet de dedicar els seus poemes a una dona, a qui es referix per mitjà d'una senyal per a amagar el seu verdader nom. Els cants es divideixen en 5 senyals o 5 etapes:
·    Plena de Seny.
·    Llir entre Cards.
·    Amor, amor.
·   Mon darrer bé.
·   Oh, foll amor.
Els cants de mort.
Format només per sis poemes dedicats a lamentar la mort d'una dona, sense usar senyal. Dedicat a la segona esposa, Joana Escorna. El poeta reflexiona sobre el destí de l'ànima, el dolor per la seua absència i el record del passat. March se sent culpable de la mort de la seua dona.
El cant espiritual.
Dirigit  a Déu, és una llarga oració de 224 versos, escrita en segona persona. El poeta es troba preocupat per a aconseguir el camí de Déu i té por de condemnar-se per haver caigut en l’«amor boig»; inclús li demana a Déu que li acurte la vida per no cometre més pecats. Es preocupa només per expressar el seu pensament.

Bibliografía.
- Llibre ‘’Les veus del temps’’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.