dissabte, 19 d’octubre de 2013

Quarta setmana (14-18 d'octubre)

Aquesta setmana la vam utilitzar per a practicar el comentari de text amb quatre textos i fer les activitats corresponents.
El primer va ser ''Balada'' d'Andreu Febrer. Aquest poema és una mescla entre el valencià i l'occità. El poema tracta sobre un home que està enamorat d'una dona, però ella no el fa cas i ell vull que acabe la seua mala sort i que acaben estant junts.
El segón va ser ''Poema LXVIII'' d'Ausiàs March. A aquest poema, l'amant es compara amb un vailet, un jove criat i utilitza metàfores per a explicar que els vailets estàn amb el seu amo, quan les deixa anar a festes i després s'en van amb altre amo millor però que resulta que ès pitjor i estàn lamentant-se. Per aixó l'amant diu que ell mai va a deixar a la seua amada per una altra perqué ell no podría trobar una dona millor.
Després vam estudiar una part d'el poema ''LLibre de les dones'' de Jaume Roig. Aquesta és l'obra més coneguda de Jaume Roig, aquest és un poema misogin (d'odi a les dones) en el qual el poema parla dels primers díes de casats i que l'home parla de l'odi, del rencor i de la repugnància cap a la seu dona. Alguns exemples són que roncava com un porcell, que s'orinava al llit i que no es preocupava de la regla.
L'últim poema que vam vore va ser '' La balada de la garsa i l'esmerla'' de Joan Roís de Corella. Aquest poema està plé de metàfores en el que els dos amants es troben representats com una garsa (l'amada) i l'esmerla (l'home). L'home li diu a la seua amada que ell està enamorat d'ella i que si ella no el volía, sería capaç de morir per ella.
Aquestos poemes els vam practicar durant la setmana per a fer l'examen de comentari de text del Dilluns.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.