diumenge, 20 d’octubre de 2013

Quarta setmana de classe

En aquesta setmana el professor va resoldre dubtes sobre el treball de literatura i també férem comentaris dels següents poemes:
  • Balada Andreu Febrer: Aquest té dues varietats lingüistiques que trobem al text: l'occità i el valencià. Presenta la típica escena cortesana de l'home que estima una dona, pero ella no el correspon. Ell es queixa d'haver-la conegut perque així està finint la seua vida.
  • Poema LXVIII- Ausias March: Aquest poema aborda el tema de l'amor d'una manera diferent als altres poetes medievals. El poeta es compara amb un vailet, un jove el qual només pensa en passar-ho bé i canvia de senyor amb molta facilitat. Aquesta es una metàfora cap a aquells  homes que no son fidels a una sola dona i al final de la seua vida es lamenten.
  • Fragment de L'Espill- Jaume Roig: Aquest poema tracta sobre la misogínia. El poeta satiritza a les dones i les plantetja como éssers inferiors a l'home i de vegades als animals. A més presenta la particularitat d'un comput sil·labic de 4 sil·labes.
  • La balada de la garsa i l'esmerla- Joan Roís de Corella: El poeta presenta una historia entre una garsa simulant a la dona i una esmerla simulant l'home. 
El próxim Dilluns vam a fer un examen de comentaris de text sobre els poemes on el professor ens deixará tindre els apunts i el llibre per a poder fer-ho.

En la meua opinió, pense que es bó, perque aprenguem a fer comentaris de text, però pense que necessitem practicar-ho mes.

La meua elecció de la fotografía es d'una garsa i una esmerla del poema de Joan Roís de Corella.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.