dissabte, 19 d’octubre de 2013

Quarta setmana. Preparant el comentari de text

                Aquesta setmana, a diferencia de les altres, ha sigut més intensa, ja que no ha succeït cap inconvenient i hem donat classe els tres dies de la setmana. Aquests tres dies ens hem centrat més en el comentari de text, ja que Toni ens ha posat un examen que cal fer Dilluns.
                Dilluns vam corregir les qüestions sobre el poema ‘’Balada’’ de Andreu Febrer. He de dir que era un poema complicat, però, quan el llegies diverses vegades, terminaves agafant-li el punt. Després vam llegir ‘’Poema LXVIII’’ de Ausiàs March i el professor va demanar-nos que realitzarem les tres qüestions relacionades amb el poema per a Dimecres.
                Dimecres vam posar en comú les tres qüestions sobre el poema dit anteriorment. El que va cridar la meua atenció respecte aquest poema va ser la comparació que fa el poeta de ell mateix amb un vailet (jove criat). El que crec que volia dir el autor es que ell no era un home que estava en una dona i que quan es cansava d’ella la deixava, si no que la cuidava i la protegia fins l’últim dia. Al finalitzar de tractar sobre aquest poema, vam passar al poema ‘’Espill o Llibre de les dones’’ de Jaume Roig. Toni, com el dia anterior, va demanar-nos fer les qüestions sobre aquest poema per al dia següent.
                Dijous vam comentar el poema de Jaume Roig i les qüestions que va demanar Toni. He de dir que, en la meua opinió, era un poema massa misogin. No em va agradar la forma en la que el poeta parlava de la seua dona. A més, el poema tenia una cosa molt curiosa: cada vers constava de no més 4 síl·labes. El que feia possible aquest era la eliminació de algunes vocals inicials i finals i que el valencià te moltes més paraules monosíl·labes que el castellà. Més tard, vam llegir el poema ‘’La balada de la garsa i l’esmerla’’ de Joan Roís de Corella que, sincerament, dels quatre que hem treballat durant la setmana, ha sigut el meu preferit. M’ha encantat la comparació de la dona i la garsa, que es un au molt bella, i del enamorat i l’esmerla, que es més lletja. Per a Dilluns, Toni va dir-nos que ens prepararem per al control del comentari de text.
                En conclusió, cal dir que ha sigut la setmana més intensa del poc que llevem de curs, però, a pesar de ser un poc dura, ha sigut una bona setmana. M’agrada molt la forma en que Toni ens està ensenyant a fer comentaris de text, ja que els comentaris en valencià no son la precisament la meua especialitat. Crec que es una forma més amena de treballar la nostra expressió en valencià i la nostra forma de veure el argument dels poemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.