dimarts, 22 d’octubre de 2013

Quarta setmana

Aquesta setmana la vam dedicar en concret a contestar les qüestions dels poemes.

Dilluns, Toni va aclarir els possibles dubtes que poguérem tenir al voltant  dels treballs d'investigació i exposició dels poemes que hem d'entregar el pròxim 28 d'octubre.
Vam corregim els exercicis de la qüestiò 3 del poema "Balada" d'Andreu Febrer, que parlava d'un amor no correspost d'un home cap a una dona.

Dimecres vam continuar responent i corregint les qüestions dels poemes, en aquest cas es tractava del "poema LXVIII" d'Ausias March, que parlava d'un amor espiritual, que apel.la al sentit comú, valora el seu treball. Després vam llegir el "Fragment d'Espill o Llibre de les dones" de Jaume Roig, tractava de la visió que té un home al voltant de la seua muller. Mostra sentiments d'odi, rancúnia, repugnància, ràbia i retrets.

Dijous, per a finalitzar la lista d'activitats de poemes vam contestar els exercicis del poema "La balada de la garsa i l'esmerla" de Joan Roís de Carella, que parla d'una cançó amorosa que entonen dos ocells, amb la metàfora que representen a un home i una dona; la garsa és l'home i l'esmerla la dona. Es pot destacar un fragment d'aquest poema:

"Les vostres ulls que vullen dir
que jo us plau
que jo per vos haja morit"

El poeta reclama la mirada de la dona, que necessita per a saber si de veritat està interessat en ell o no.
També hi ha una versió musicalitzada d'aquest poema cantant per Raimonhttp://www.youtube.com/watch?v=HJIAC8CmQ68


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.