diumenge, 6 d’octubre de 2013

SETMANA 2 CLASSE DE VALENCIÀ

DILLUNS 30 DE SETEMBRE

El primer dia d'aquesta setmana vam tornar a anar al saló d'actes. Allà, vam comentar com havia anat el blog la primera setmana. Vam comprovar que hi havia gent que havia tingut problemes amb les etiquetes, mentres que altra gent no havia rebut l' invitació de Toni per a entrar al blog. Toni també va aprofitar per a dir-nos alguns consells per a expressar-nos millor i també per a poder arribar a les 250 paraules. Va remarcar que teníem que treure-li profit als temes i desenvolupar-los correctament. Després ens va donar un full amb dos comentaris del blog de dos xics de la classe, dient-nos que els portarem corregits per al següent dia.


DIMECRES 2 D'OCTUBRE

Dimecres vam anar a la classe de sempre (la 233) i vam corregir els comentaris de text del full que Toni ens havia donat el dilluns anterior (jo vaig corregir la segona part del segon text). El primer text tenia alguna falta però poques, mentre que el segon text tenia moltes ( per exemple, repetia molt el pronom hi, inclús quan no feia falta). Això ens va servir per a repassar gramàtica i ortografia. Alguns exemples són els següents:

- L'imperfet en valencià és amb v i no amb b (cantava).
- Vam repassar algunes paraules del castellà i del valencià que provenien del llatí.
- També repassarem les perífrasis verbals d'obligació i probabilitat.


DIJOUS 3 D'OCTUBRE

Ens tocava classe a primera hora, però Toni no va vindre. De totes formes, Toni va fer que ens arribara un full en el que en deia que portarem per al proper dilluns (demà) les preguntes de l'apartat 3 del poema "Tinc un desfici, ai, inclement" contestades. En el full també hi havia un comentari de text del poema de la Comtessa de Dia, fet per Rosario Delgado Suárez.


OPINIÓ PERSONAL

Aquesta setmana també ha estat una setmana tranquil·la ja que dels tres dies, un no hem fet classe. La classe del dimecres em va semblar molt interessant. La raó principal és que a novembre tinc l'examen del mitjà de valència i , aleshores, em ve molt bé repassar aquest tipus de coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.