diumenge, 20 d’octubre de 2013

Setmana del 13 al 20 d'octubre

Esta setmana del 13 al 20 d'octubre l'hem dedicada a deixar el mes clar possible els dubtes que el alumnes tingueren amb el treball de literatura i a llegir i desenvolupar uns cuants poemes. El proper dilluns tenim la primera prova important de l'assignatura que será sobre un comentari de text.  

El poemes tractats aquesta setmana són aquestos:
-Balada-andreu febrer:  S'apresia una escena on l'home que estima una dona expressa el seu dessing pero l'amor no es mutu. Un poema unic. Llegint el poema dona la sensació de que l'amor es com una adicció amb mal final.Es pot observar la variació de llengua de l'occitá al catalá antic.
Poema LXVIII-Ausias March: El poema d'Ausias March tracta també de l'amor com tema principal. En aquest poema s'aprecia que per al protagonista l'amor espiritual no te benefici. El poeta es compara amb un vailet,aixó es una metàfora que té l'intenció de referir als  homes que son infidels en l'amor i al final de la seua vida es lamenten.
-Fragment de L'Espill-Jaume Roig: Aquest fragment es un exemple perfecte del maxisme que sofrien les dones en aquells temps.
-La balada de la garsa i l'esmerla-Joan Roís de Corella: El poema relata una historia d'una garsa simulant una dona i una esmerla simulant un home. Sempre m'ha agradat aquest poema.

En vistes a la setmana que ve, estic un poc preocupat per la prova del dilluns, no sé com m'eixirà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.