dissabte, 12 d’octubre de 2013

Tercera setmana: 9 d'octubre, minitreballs i les veus del temps

Abans de tot cal dir que aquesta setmana hem tingut menys classes pel dia 9 d'octubre, dia de la Comunitat Valenciana. Aquest dia es conmemora perque fou el dia en que Jaume I entrà a València fa quasi 900 anys.
Aquest dia feu que `perderem un dia de classe.
Dilluns vam ficar en comú les preguntes relacionades amb els poemes del ''viatge de les mans'' i 'Tinc,ai,un desfici''. Vam estar dialogant sobretot en el segon poema, on després de llegir un comentari especialitzat(l'havia fet una dona que havia investigat sobre la comtessa de Dia), vam veure unes curioses característiques que tenia el seu poema.
  1. En la poesia cortesa medieval era l'home el que es declarava a la dona mitjançant poemes, regals i paraules dolces. En aquest poema podem veure que els rols s'intercanvien i es la comtessa la que vol guanyarseel seu amant.
  2. En aquesta situació es veu com una persona de la categoria de la comtessa es vol igualar als trobadors masculins i ficar-se al seu mateix nivell.
  3. En el poema es lligen versos que donen a entendre que es la dona qui ho donaria tot per l'home, la felicitat de l'amant seria completa si es recolçara sobre ella, etc.
  4. Per últim, la comtessa desafia a l'amant a que sustituisca al seu marit i estiguen junts socialment a banda de junts en l'alcoba.
Totes aquestes cal veure-les des d'un punt on en eixe temps la dona estava molt més reprimida i aquestes afrentes podien conduir a severs càstics.
Aquesta va ser quasin  tota la classe després es reunirem en grups per poder identificar aquests poemes amb el món actual.
Divendres Toni ens mostra un métode prou curiós per fer els apunts de literatura d'aquest curs. Cada alumne haurà d'agafar un apartat i deurà investigar sobre ell per fer un breu resum que sintetitze el més import i que després podrem extraure de la wiki del curs per estudiar-hi. A més com a treball per al dilluns deure'm fer uns exercicis del llibre de poesia ''Les veus del temps''
Ací ha estat la 3era setmana i com ha sigut s'ha contada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.