diumenge, 20 d’octubre de 2013

Quarta setmana

Aquesta setmana hem fet moltes coses:

Hem començat la classe dient on podríem exposar els treballs que haurem d’entregar després de la vaga. També hem corregido l’activitat tres del poema “Balada” d’Andreu Fabra i hem començat a veure un poema d’Ausiàs March, LXVIII que te un valencià molt senzill d’entendre i utilitza moltes analogies. 

A continuació ens ha dit uns trucs per fer un comentari d’un poema:


  • Hi  ha que fer un petit resum de cada estrofa
  • L’ultima estrofa es com un petit resum de tot el poema, per el que si no el entens tot massa bé pots ajudar-te amb aixo.
El poema d’Ausiàs March, Toni ha començat llegint-lo en valencià antic. I a continuació Patricia Guill ha llegit el poema en valencià modern i a cada estrofa li feia aturarse per analitzar el llegit:
  • El vairet es una metàfora que es refereix a l’amor d’una.
  • La turmenta es una altra metàfora referuda a una mala època.
També ens ha dit que el dilluns que ve farem un petit control amb els apunts, el examen constarà de tres comentaris dels sis poemes que hem vist a classe. Aquesta prova valdrà un punt de la nota de l’avaluació.
També ens ha dit que comencem a enviar-li els treballs i ha explicat com va a avaluar-los:
Un altre dia, hem corregit les activitats del poema d’Ausiàs Mach, que va manar per a casa. I com de costum hem començat a veure el següent poema, escrit per Jaume Roig. També ens ha recordat com mesurar la mètrica dels poemes. I ha manat contestar les preguntes restants per a casa. Ha dit que podem pujar nota comentant l’últim poema que analitzarem, de Joan Rois de Corella, al blog i dir quina de les dues versions ens agrada més.

Ens ha explicat que es més fàcil fer poemes de quatre síl•labes al valencià que al castellà perquè:
  • Les paraules son mes curtes.
  • Hi ha apòstrof.
  • En aquest cas, l’autor s'estalvia síl•labes.
Hem començat a comentar l’últim poema “La balada de la garsa i l’esmerla” escrita per Joan Roís de Corella, un capellà no molt religiós que tracta a les dones molt millor que la resta dels homes en aquella època. Hem començat llegint-lo en occità i després en valencià modern, hem comprovat que no hi ha tanta diferencia entre els dos idiomes. Després hem començat a respondre les preguntes per parelles.


Jo crec que aquesta setmana ha sigut la que hem treballat més, per ara, i això m’agrada. Espere continuar treballant tant com ara i que el control del dilluns em surti be. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.