divendres, 25 d’octubre de 2013

Poetes arabigovalencians

Poetes  Arabigovalencians

Poesia  Arabigovalenciana .
L’ocupació àrab deixà fortes empremtes en el nostre territori. A més d’importants desenvolupaments com el sistema de reg, la importació de cultius orientals, etc. Els àrabs van destacar per: el floriment cultural,  per l’enriquiment amb altres pobles i, el gran interès per el coneixement de la llengua, provocat  per la seua atenció a l’Alcorà. Aquestos fets implicaren un major domini lingüístic.

La producció literària va ser abundosa i molt important. Encara que el poetes arabigovalencians no es consideren de la nostra història literària és important el seu estudi per dues raons: per una banda, la seua temàtica està molt arrelada al nostre territori i a més té una vigència palpable entre els nostres creadors actuals, per altra banda, va influir remarcablement en les llengües més pròximes com és el cas del valencià abans d’aparèixer les llengües romàniques.

Els temes més importants en la poesia àrab són: l’amor cortès i l’exaltació de la natura (Ibn Khafaja d’Alzira). A més, un altre tema destacable és la pèrdua del territori (Al-Russafí de València i Ibn al-Abbar de València).

La influència dels poetes arabigovalencans es va notar fonamentalment en els trobadors (idea de l’amor cortès)i més recentment  (S. XX) en poetes com: Antoni Martínez, Josep Piera i Vicent Andrés Estellés.

Poetes  arabigovalencians:

 Els poetes arabigovalencians seleccionats a l’antologia són:
                -Ibn Khafaja d’Alzira.
                -Al-Russafí de València .
                -Ibn al-Abbar de València.

Bibliografia consultada:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.