diumenge, 10 de novembre de 2013

Adéu, Literatura. Hola, adequació!

Primera setmana de novembre... mes nou, temari nou. Després de finalitzar amb les nostres exposicions, hem apartat la literatura duran un temps per a començar a tractar la teoria sobre l’adequació, ja que el dia del control s’aproxima i encara cal parlar de molts continguts.


Dilluns finalitzàrem amb les exposicions i vam parlar del que hem d’estudiar per a l’examen del dia 25 de novembre. Toni va comentar que havia triat els millors treballs dels cursos 21 A i B i els ha posat en forma d'apunts perquè ens resulte menys complicat estudiar el temari de literatura.

Dimecres vam començar a treballar l’adequació, que és una de les propietats dels textos. El professor va mostrar-nos un nou tipus d’esquema que mai havia utilitzat (el mapa mental), però que potser és més fàcil d’elaborar i de comprendre. En aquest esquema nomes es posen les idees principals, sense posar cap definició, per  aconseguir captar el bàsic del temari.

Dijous Toni va donar-nos el mapa mental de l’adequació perquè ens resulte més fàcil a l’hora d’estudiar. Els conceptes posats a l'esquema són:


Temps
Ø  No compartit 
Ø  Compartit
Espai 
Ø  No compartit  

Ø  Compartit 

Comunicació
Ø  Unilateral/Multilateral  
Ø  Unidireccional/Multidireccional
Ámbits d'ús
Ø  Privat/Públic 
Ø  Literari, periodístic...
Tipus de text
Ø  Narratiu 
Ø  Informatiu 
Ø  Argumentariu 
Ø  Retóric
Canal
Ø  Oral/Escrit
Grau d'elaboració 
Ø  Espontani/Elaborat
Finalitat comunicativa
Ø  Relatar 
Ø  Expressar sentiments 
Ø  Informar 
Ø  Convéncer    
 En conclusió, cal dir que ha sigut bona idea l'explicació dels esquemes ja que molts de nosaltres no sabíem bé com fer un esquema, i aquesta és una forma molt ràpida de fer un. Hem de posar-nos les piles, perquè l’examen està pròxim i hi ha molt contingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.