dimecres, 20 de novembre de 2013

Comentari de les tres poemes medievals:

El meu comentari dels poemes medievals és el següent:


1.
He triat les poemes Balada,Andreu Febrer; Llibre de les dones,Jaume Roig; La Balada de la garsa i l'esmerla,Joan Roís de Corella. He triat aquests perquè en aquesta setmana ho vam vore tot però aquests m'agraden més ja que per a mi són mes comprensibles per a entendre o per a comentar.

2.
Balada: En aquest poema hi ha part d'occità i valencià antic. El poema tracta d'un home que s'enamora d'una dona però que l'amor no és correspost i fa a l'home infeliç i malaurat.
Llibre de les dones: Aquest poema és maclista,va en contra de les dones i dient sempre totes les coses roïnes que fan les dones. En aquest solament es queixa de les dones com si les odiara.
La balada de la garsa i l'esmerla: En aquest es representa l'amor entre una dona i un home però amb els animals, es posa "garsa i esmerla" per no dir "home i dona".

3.
- El poema La balada de la garsa i l'esmerla és composta per deu versos decasíl.labs i amb una rima encadenada.
- El poema Llibre de les dones és maclista i amb to despectiu capa les dones.
- El poema Balada quan comença ho fa amb una exclamació: Ai! i això fa que vulgues llegir aquest poema. També hi ha un jo líric.

4.
Aquest apartat és el mes fàcil per a comentar ja que actualment hi ha un mateix o paregut amor. Hi ha amors que una de les parts ama a la seua amada o amat més que l'altra persona o inclús a dia de hui molta gent està infeliç perquè la persona que li agrada està amb una altra. Tambè hi ha moltes canços lentes o tristes que canços mogudes i alegres ja que és més fàcil que et veges representat per eixes cançons. A les novel.les passa el mateix: La dona li agrada a un home però aquest no vol res amb ella.
Amb el llibre de les dones, en l'actualitat lamentablement també n'hi ha de pareguts ja que hi ha encara gent que no vol dones en la societat i les mata o les agredeix.
En el meu cas no m'agradaria que en aquella època no fóra corresposta pel meu amat o que un home no hem deixara de dir coses roïns (però en l'actualitat tampoc).

5.
Per a acabar, el poema "La balada de garsa i l'esmerla" i "Balada" té un paregut ja que les dues són poemes amorosos encara que al primer no és correspost i al segon si.
El tres poemes són de la mateixa època.
Per a mi són els més fàcils i crec que els he entingut bé. L'únic que m'aporten és per a vore la forma que es pensava en aquella època. I en l'actualitat són els poemes més importants d'els autor corresponents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.