diumenge, 10 de novembre de 2013

Comentari de poesia

1
He triat els seguens poemes:
-El viatge de les mans
-Tinc un desfici, ai, inclement
-Fragment d'Espill
Els he triat perquè la majoria els hem treballat a classe.
 
2
El viatge de les mans tracta d'un home molt enamorat de una dona amb la que l'està parlant. A la fí del poema l'home manté relacions amb ella.
Tinc un desfici, ai, inclement tracta de una dona que ama al seu home, i com el seu home és un cavaller que segurament estarà  en alguna guerra, la dona l'enyora molt.
Llibre de les dones tracta d'un home que critica molt a la seua dona.

3
El viatge de les mans: el autor fa metàfores com "Les margarides de la seua boca" o comparacións com "Els mots corrien suaus com l'oreig sobre les roses". El jo liric es el home que està enamorat de la dona. Te versos de 16  sil.labes.Es definira amb Erotisme i amor.
Tin un desfici, ai, inclement: te diverses metafores i comparacións com " Mes que blancaflor, ferida er floris".Te una rima octosil.labica. Es definira amb enyorança i amor
L'Espill: Te un estil critic. Te diverse metafores, i alguna comparació.El jo liric(l'home) critica a la dona. Es definira amb la paraula desagrat. Te versos de cuatre sil.labes

4
El viatge de les mans es pot comparar amb pelicules romantiques amb un poc d'erotisme.
Tinc un desfici, ai, inclement amb una Telenovela.
Espill amb una serie comica anomenada Escenes de matrimoni.

5
La meua opiniò es que els tres poemes parlen del'amor, d'una manera o d'altra. No son de la mateixa epoca, pero tots tenen una validessa actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.