divendres, 22 de novembre de 2013

Comentari dels poemes medievals

1. MOTIUS DELS POEMES QUE HE TRIAT
He triat "El viatge de les mans" perquè m'agrada com descriu a una dona que coneix aquell dia de embriaguessa.. Desprès he escollit  "Fragment d'espill o llibre de les dones" perquè algunes coses que apareix en aquest poema desgraciadament son  veritat i no m'agrada per altra part perquè es passa amb les dones (tè molt de menyspreu). I per últim "La balada de la garsa i l'esmerla" perquè l'esmerla trata de que es ficse en ell, que aun que no siga molt bell sent un amor per la garsa.

2. RELAT DELS POEMES RESUMITS
El primer tracta de una nit d'embriaguessa, quan estaven molt contents els homens se li va acostar una dona con insinuant-se a un home, i ell no va fer el menys preu de no donar-li joc. Despès el segon de Jaume Roig que tracta sobre el meyns preu que te l'home a la dona, conta tot el roi que poden arribar a tindre, que algunes coses poden ser veritat però altres... es pasa molt. I dona a entendre que quan et cases amb ella tot son tristors. I l'últim de de Joan Roís, tracta sobre l'amor que te una esmerla, que faría tot el que estiguessi en les seues mans per tal que esficsase en ell fins i tot miriría per la garsa. Diu que amb sols una mirada dels seus ulls moriría per ella, li donaría tot el que poguéssi.

3. EXPLICIÓ DE L'ESTIL DELS POEMES
El viatge de les mans té moltes comparacions, i actua un "jo líric" el propi narrador és el personatge principal i tambè utilitza les metáfores, es un poema que resalta les característiques de les dones. El de Jaume Roig té una rima aabb consonant, i el propi autor es qui narra els fets, és el personatge principal. I per últim el de la garsa i l'esmerla té una rima abba i també fa comparacions amb lo bonica que és.

4.RELACIÓ AMB ELS TEMES D'ACTUALITAT
El primer hi ha moltes persones que en l'actualitat, que per veure alchol els resulta mes fácil entrar-li a les dones i no tenir tanta vegonya. El segon hi ha parelles que l'home tracta molt malament a les seues donnes sols per el motiu de que es una dona i que "sols serveix per a netejar". I l'últim s'assembla molt a l'actualitat perqué aún hi han homens que s'enamoren a primera vista de les dones, i donen a entendre que morirían per una preciosa dona.

5. CONCLUSIÓ FINAL DELS TRES POEMES
Per acabar alguns autors són amorosos, espressen el seus amor a altres, el seu rencor i fins altres exoressen el seu ánim de festa, de buere fins ofegar les penes i que tot et semble molt divertit i et sents molt feliç. I es veus clarament que cadascun dels autors són d'una época.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.