dissabte, 23 de novembre de 2013

Comentari dels poemes

He triat "el viatge de les mans" perquè em pareix un poema eròtic,el segon es "l'espill o llibre de les dones" perquè em crida l'atenció la misogínia amb la qual escriu Jaume Roig i el tercer es "la balada de la garsa i l'esmerla" perquè Joan Roís de Corella és l'autor que he de fer jo el treball.

El viatge de les mans tracta sobre el comportament que tenen dues persones que es gusten,l'espill tracta sobre com són els primers dies de matrimoni però fent critica a la dona i el tercer tracta d'una esmerla que esta enamorada d'una garsa però aquest sentiment no es reciproc i l'esmerla sofrix per aquesta situació.

El primer te un estil al·legòric,el segon te un estil comparatiu i el tercer un estil metafòric.

Amb el primer poema no he encontrat cap comparació,el segon el relacionaria amb el maltracte a la dona i el tercer amb una cançó que tracta d'un home que intenta conquistar a una dona però ella li rebutja,ell no creu el que li esta passant i finalment desapareix perquè el seu amor no és correspondut.

Per acabar pense que no tenen molt en comú, ja que el primer tracta d'un amor correspondut,el segon d'un home que odia a la dona i el tercer d'un amor que no es correspon. Els poemes no són de la mateixa època,el primer és més antic que els altres dos que perteneixen al segle d'or.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.