diumenge, 10 de novembre de 2013

L'adequació

Ací estem una setmana més.Este any el primer trimestre és més curt, així que les setmanes d'exàmens les tenim molt prop ja. Ja hem acabat amb la literatura i hem començat aquesta setmana amb l'adequació.

L'adequació és la propietat dels textos basada en el compliment de certes normes i principis relacionades amb l'emissor, receptor, el tema i la situació, i que afecta l'estructura, pertinència i comprensibilitat d'un text. Es pot dir que respecte als destinataris un text pot ser apropiat o inapropiat, en relació amb el tema, adequat o inadequat, i quant a la situació, oportú o inoportú.

També hem vist els mapes conceptuals i hem de fer un de 4 fulls que ens va donar Toni.Un mapa conceptual es fa de la seguent forma:

Primer
Llig un text e identifica en ell les paraules que expressen les idees principals o paraules clau. No es tracta d'incloure molta informació en el mapa, sinó la més rellevant.

Segon
Quan hages conclòs amb l'anterior, subratlla les paraules que vas identificar; assegura't de que certament es tracta d'allò més important i que res sobre o falte. 

Tercer
Identifica el tema o assumpte general i escriu-ho en la part superior del mapa conceptual, tancat en un oval o rectangle.
Quart
Identifica les idees que constituïxen els subtemes què diu el text del tema o assumpte principal? Escriu-los en el segon nivell, també tancats en ovals o rectangles.
Quint
Traça les connexions corresponents entre el tema principal i els diferents subtemes. 

Sext
En el tercer nivell col·loca els aspectes específics de cada idea o subtema, tancats en ovals o rectangles. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.