diumenge, 17 de novembre de 2013

Posant-nos les piles

             
 Cada vegada queden menys continguts que explicar a classe i menys dies per al control de la primera avaluació. Aquesta setmana alguns hem començat ja a estudiar, per que Dijous es el control i hem d’estudiar molts continguts de literatura i altres.
                Hem treballat, a més de la variació lingüística, tres temes concrets: La adequació, la modalització i la dixi.
                Per a practicar la adequació, hem fet tres exercicis. El primer era una conversació entre dos dones que parlaven sobre un home. El segon era una definició d’un manual de psiquiatria infantil. Finalment, el tercer parlava del poc ús del valencià a la nostra comunitat.
                A més de practicar adequació, Toni va explicar el que era la dixi i la modalització i va donar-nos tota la informació a un full.
La modalització és el fenomen que dona compte de com l’emissor marca la seua presència i, de vegades, també la del receptor. Hi ha huit marques de modalització diferents: fenòmens d’èmfasi, interjeccions, alternança de codi, figures retòriques, etc.
Aquesta setmana hem parlat de la dixi també. Hi ha quatre tipus de dixi: personal, temporal, espacial i textual. A més, hem tractat també la impersonalitat (quan no apareixen les marques díctiques de persona) i de la polifonia (parlar de nosaltres mateixos i, a més, de altres persones a la mateixa vegada) i la intertextualitat (citació al nostre text d’un altre).
Finalment, cal dir que és necessari començar a estudiar perque hi ha molts continguts, com ja he dit anteriorment, i perque necessitem molt bona nota, ja que només tenim un examen per trimestre i tindre una bona nota beneficiaria al nostre futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.