diumenge, 17 de novembre de 2013

SETMANA X

DILLUNS 11
 
Dilluns hi havia que portar un esquema mental del pròxim punt que anàvem a donar, la variació lingüística. Jo el vaig fer i, a classe, vaig eixir a exposar-lo, però, no el tenia complet del tot, cosa que vaig corregir més tard. Després, Toni ens va donar el mapa mental que havia fet ell. A continuació, vam llegar el text de la llengua estàndard. El llegirem en veu alta i després el varem comentar.
 
 
DIMECRES 13
 
Dimecres, Toni ens va donar un nou full, aquesta vegada amb la teoria de la modalització (és el fenomen que dóna compte la manera com l'emissor incorpora marques de la seua presencia) i la dixi. Al principi de la classe, Toni ens va dir que els fulls dels textos "Què és una llengua estàndard?" i "La noció de "registre"" no aniran per al examen. Toni ens va explicar la part de la modalització, i que tenia diferents marques:
 
1. Fenòmens d'èmfasi
2. Les modalitats oracionals no assertives
3. Afixos, prefixos i sufixos
4. Elements físics
5. Les interjeccions
6. Les unitats fraseològiques
7. Algunes figures retòriques
8. L'alternança de codi
 
 
DIJOUS 14
 
Dijous vam seguir amb el full de la modalitzacìó. Vam començar amb la dixi, la qual vam observar que es dividia en:
 
- DIXI PERSONAL: En aquest grup es distingeix la dixi social
- DIXI ESPACIAL
- DIXI TEMPORAL
- DIXI TEXTUAL
 
A continuació, vam vore la impersonalitat i més tard, les veus del discurs. Aquestes es divideixen en polifonia i intertextualitat.
Quan varem acabar amb la teoria, vam corregir l'exercici 1 d'adequació (conversa) i vam fer el 2 (Trastorns endocrins, espasmofilia).
Finalment, Toni ens entregà en un full l'exercici d'adequació 3. Tractava sobre un text, anomenat "El codonyat", què tenia un títol molt destacat, ja que, era un títol remàtic i no temàtic com ens tenen acostumats.
 
 
OPINIÓ PERSONAL
 
Aquesta setmana ha estat sens dubte una de les més completes dels curs. Els tres dies de classe em estat donant nova matèria, preparant l'examen del pròxim 25 de novembre. En la meua opinió, aquesta setmana ha estat molt completa i vull felicitar a Toni per el seu treball amb els fulls de teoria de l'adequació, la modalització i la dixi. Es nota que a la classe de Valencià no treballen a soles els alumnes.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.