diumenge, 8 de desembre de 2013

Calfant motors per a la segona avaluació

DILLUNS 2 DE DESEMBRE
Dilluns Toni ens va repartir una fulla amb el text "CARPE DIEM" escrit per Joan Fuster. El text tractava sobre la demanda de professionals de l'estadística en camps con l'economia i la sociologia. Durant la classe vam tractar d'identificar els següents aspectes al text:
- Gènere textual
- Àmbit d'ús
- Tipus de comunicació establida
- Variació lingüística
- Finalitat comunicativa
- Dixi
- Elements de la modalització
- Exemples de polifonia
- Tipus de títol i tema
DIMECRES 4
Dimecres acabarem la fitxa de la modalització i Toni ens va informar de els nous continguts i exàmens que hi hauria a la segona avaluació. Eren els següents:
- Exàmens:
   ·Examen de Literatura: Serà el 27 de gener i els continguts seran els següents:
1.Les 17 pàgines d'autors i llibres en prosa de l'Edat Mitjana de Les veus del temps
2.Fotocòpia de la Cancelleria Reial (1 punt)
3.Resum, caracterització i presentació de l'autor d'un dels dos textos que hi haurà a l'examen (1 punt).
   ·Examen de llengua: Serà el 24 de febrer i hi haurà que analitzar un text i escriure els factors de l'adequació, modalització, dixi...
- Lectura de 102 pàgines de textos en prosa de Les veus del temps (no llegirem el Tirant Lo Blanc) i publicació al portfoli d'un resum i un comentari d'un fragment del llibre.
- Entrades setmanals al nostre portfoli. Aquesta avaluació tindrem que fer 10 publicacions (8 resums setmanals i 2 treballs de comentari).
- Nota de la lectura obligatòria (Les veus del temps): S'obtindran de:
   ·Breu investigació de l'autor o l'obra que corresponga (1 punt).
   ·Text creatiu: En aquest, hi haurà que escriure un fragment d'obra de 300 paraules imitant l'estil i el vocabulari d'un autor.
Aquests treballs es publicaran al wiki de 1r de Bat.
  
DIJOUS 5
Dijous Toni ens va entregar un text i ens va dir que teníem que resumir-lo de manera correcta. Abans vam veure que era resumir i que calia tenir en compte a l'hora de resumir. El text s'anomenava "Conciliar la família i la feina" i tractava sobre l'incorporació de la dona al treball durant els últims anys. Quan varem acabar, Toni ens donà una fulla amb dos resums amb diverses errades i un perfecte i , així, podíem vore en que havíem fallat.
  
OPINIÓ PERSONAL
En la meua opinió, aquesta setmana ha estat molt interessant. Cal destacar que dilluns i dimecres repassarem el tema de la llengua ja que havia gent que tenia alguns dubtes. També m'ha paregut genial el exercici de fer un resum, ja que aquest és una manera d'estudiar molt bona i efectiva i hi ha gent que no ho tenia molt clar. També m'ha sorprès bastant el fet de que a aquesta avaluació no anem a fer exposicions orals (Toni els havia donat molta importància a la primera avaluació).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.