diumenge, 22 de desembre de 2013

Comentari de text: "El seté manament: no faràs fornicació"

L'autor d'aquest text és Vicent Ferrer, que va nàixer a València. Fou conseller i confessor de diversos membres de la família reial. També fou un dels compromissaris valencians del Compromís de Casp. Vicent Ferrer va ser més conegut per la seua faceta de predicador. Encara que probablement ell no escrigué cap sermó, han arribat moltes recopilacions: totes mantenen una estructura fixa. Els sermons de sant Vicent Ferrer constitueixen una font importantíssima de la parla col.loquial de l'època.

El gènere literari és un sermó i el text tracta que només veuen bé si practiquen relacions sexuals la dona i l'home i que si la verge Maria es pura nosaltres també hem de ser-ho i mantenir-nos verges.

El que més m'ha cridat l'atenció és la reflexió que fan sobre la Verge Maria <<Doncs, per què va elegir la Verge tan pura? Ho va fer per nosaltres, perquè cadascun de nosaltres diga: Si Déu nostre senyor ama la virginitat i la castedat, per què jo, truà faré tal corrupció com conéixer indegudament dona verge o altra? Certament, no ho faré.>> 

L'autor i fins i tot la gent d'eixa època me la imagine amb una mentalitar molt tancada,que eren molt religiosos i que per tant només veien bé el que deien aci o el que posava en la Biblia.

Al final del text Vicent Ferrer anomena unes frases que estan posades en la Bíblia i que en l'actualitat també hi ha molta gent que encara té pensaments antics i pensa que només poden tindre relacions sexuals els parelles de distint sexe i sempre que estiguen casats. Jo personalment pense que cadascú pot tindre relacions amb qui vulga ja siga del mateix sexe o distint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.