dilluns, 23 de desembre de 2013

Comentari del fragment: "El perill de les romeries"Vicent Ferrer va nàixer al 1350 a València i de jove ingresà amb els frares predicadors, va tindre una formació intelectual molt important adquirida en les millors universitats de l'época. Fou conseller i confessor de diversos membres de la familia reial. Encara que probablement ell no escrigué cap sermó , hi ha recopilacions elaborades per uns reportadors, mantenen una estructura fixa.
Una mostra d'aquella oratòria és "El perill de les romeries"

Aquesta és un fragment narratiu que pertany a un sermó de Sant Vicent Ferrer , tracta del perill de les romeries per fer actes impurs i que vagen amb compte les dones.

Resumint aquest fragment , Vicent Ferrer posa com exemple a la verge Maria que no va a les romeries per romandre pura ja que totes tornen putanes. Ell arriba a un hostal i li diuen que ha tingut sort perquè la nit anterior havien aparegut cent de persones que venien de romeria i van dormir revolicats. Finalment diu que es guarden d'anar a les romeries i que la verge la feia a la seua sembra.

Amb aquest fragment l'autor mostra el seu interés perque les dones es mantinguen verges , está escrita al S. XIV i está destinat a totes les dones sense importar la seua clase social o edat .

Podem relacionar-ho amb les persones beates que segueixen al peu de la lletra tot el que diu l'esglesia igual que en l'antigüetat o fins i tot amb la actualitat quan la gent jove se'nn va de festa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.