dilluns, 23 de desembre de 2013

Comentari del text: "L'alletament dels fills"

L'autor del text que vaig a comentar és Vicent Ferrer. Vicent va nàixer a 1350 i va morir a 1419, va ser conegut per ser un predicador, encara que ell no havia escrit cap sermó. Tots els seus relats tenen la mateixa estructura: enunciació del sermó , introducció del tema i explicació i fragmentació d'aquest a la fi de desenvolupar-lo.
D'altra banda podem caracteritzar el text "L'alletament dels fills", com un sermó que argumenta oralment la seua opini , el tema del text és l'alletament dels fills. El text comença amb unes preguntes com: "Per qué ha donat Deu mamelles a la dona?" i segueix amb la resposta del autor argumentada amb dades biologiques. Cap al final del text diu que esta mal fornicar amb una dona embarassada perque els fills poden eixir lleganyosos a banda de que un seria mes fort que l'altre desde un punt mes biologic.
En aquest fragment podem destacar les expresions col·loquials  "porcás" i "putes" que pertanyen a un vocabulari d'una classe social més baixa d'aquella época, d'altra banda podem observar que el seu estil es un estil conversacional amb caracteristiques propies d'un sermó com l'intent d'evitar que faces una mala acció pel mitjá de criticar la mateixa acció.
Desde el meu punt de vista l'autor me l'imagine com un escriptor que preten influir en el comportament dels seus destinataris , com en aquest cas que preten que no es copule mentre que una dona esa embarassada o que no es denigre a la dona deixant-la amb els pits nuets com si fora una puta. També imagine als seus destinataris com persones amb diners que a mes son influenciables per les coses que lligen o que escolten.
Finalment no puc relacionar ningún text amb aquesta obra, peró la meua opinió es que es una bona obra que cumpleix el seu proposit desde el meu punt de vista i que a mes conté expresion col·loquial que crec que li donen un punt caracteristic a l'obra.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.