dilluns, 23 de desembre de 2013

El seté manament: no faràs fornicació

L'autor del fragment s'anomena San Vicent Ferrer. Va náixer a Valéncia, va ser conegut per la seua forma predicadora encara que no va escriure cap sermó. L'estructura dels seus textos era una estructura fixa, introducció al tema, l'explicació i la fragmentació. Quan contava sermons pretenia atraure als receptors, tenía una parla col.loquial.

És un text narratiu, el tema d'aquest text és "No farás fornicació", parla sobre el pecat de fer l'amor amb una persona que no és ni marit, ni muller, critica als que ho fan i diu que també és pecat fer-ho amb algun parent, cosí...defensa la responsabilitat que comporta basant-se en l'església, els arguments són la infidelitat, la deshonra i la infelicitat.

Alguns mots o expressions destacats són la fornicació, pecat de la luxuria mes petit, jaure, que vol dir tenir relacions sexuals i luxúria, el poder gaudir sense cometre cap pecat.

L'autor em sembla un pensador que defensa les seues ides i en aquest cas utilitzant l'església dient que la fornicació és una luxuria que sent el marit i la muller, els destinataris son persones del pas de l'adolescència a la maduració fins ser un home que sap el que vol, el text es de l'edat mitjana.

Actualment en la meua opinió reflecteix algunes situacions d'ara, encara que no es tinga tan en compte ser marit i muller per gaudir d'una relació sexual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.