dilluns, 23 de desembre de 2013

El seté manament: no faràs fornicació


 Sant Vicent Ferrer va nàixer a València i fou conegut per la seua faceta de predicador. Els textos constitueixen la mostra més important i valuosa de l'oratòria de l'època. També fou conseller i confessor de diversos membres de la familia reial. Els seus sermons mantenien una enunciaciò en llatí, rés d'un avemaria; introducció del tema i explicaciò i fragmentaciò a fi de desenvolupar-lo. Per atraure l'atenció del públic Vicent Ferrer usava la gesticulació, modulació de la veu, ús d'onomatopeies, etc.

El seu gènere literari es el sermò, parla de que nosaltres com a bons cristians no devem tenir relacions sexuals, sol amb el nostre marit i mai fer-ho sent solters, seguint l'exemple de la Verge Maria.

Vicent Ferrer usava alguns tecnolectes com "jaure"  que vol dir tenir relacions sexuals, a l'igual que "conéixer" però aquest més dirigit al sentit bíblic.

"Aquesta és la voluntat de Déu, la vostra santificació, que us abstingueu de la fornicació" "Aquesta és la voluntat de Déu, que cadascú conserve el seu cos pur" San Vicent Ferrer  te un estil, des del meu punt de vista, molt directe cap al seu públic i molt ligat cap a la biblia. També solia citar versicles de la Bíblia en llatí i després fer-ne una traducció aproximada a la nostra llengua.

San Vicent Ferrer, me l'imagine un home de fe, d'esglèsia i predicador, preocupat que ningú del seus fidels cometera algun pecat. Com era normal, en aqueixa época, tot el mon  seguia el que deia l'església i la Biblia, amb una mentalitat molt tancada.

Es pot comparar amb fragments de la Bíblia, ja que Vicent Ferrer es basa en el que diu l'església. Crec que em evolucionat des de eixa época, encara que hi ha persones que continuen tenint una mentalitat pareguda a la de eixa época.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.