dimarts, 24 de desembre de 2013

"L'alletament dels fills", de Sant Vicent Ferrer

1-Parlant de l'autor, en aquest fragment Vicent Ferrer ens vols mostrar una possible transcripció d'algun sermò que li transcrivien els reportadors. Ací destaca principalment el llenguatge col.loquial que utilitza per a defendre els seus arguments, açò, per a l'època és una font importantíssima de la parla.

2-Sant Vicent Ferrer en aquest fragment el que fa és una crítica d'opinió sobre l'alletament dels fills.
El que defén és que no donar als fills llet de les mamelles fa que no es desenvolupen millor i creixen pitjor que els que sí que han sigut amamantats de manera natural per les seues mares.

3-Destaca el seu llenguatge col.loquial amb paraules com "putes". Una expressió no molt acostumada a les obres escrites de l'època.
Un dels tecnolectes que es poden veure es: " Ixen lleganyoses les criatures..." o "Mostrar les freixures..." on podría parlar d'una manera més formal però seguix amb les expressions col.loquials.

4-Vicent Ferrer, la sensació que dona és de tindré una manera pròpia d'expressar-se sense importar l'opinió dels demés i és una de les coses importants que li caracteritza.
A aquesta época supose que no estaran molt acostumats a aquest tipus d'escrits, ja que els autors amb les seues obres solen utilitzar un vocabulari més formal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.