dissabte, 21 de desembre de 2013

Primer comentari de la segona avaluació

SERMÓ DE SANT VICENT FERRER
"L´alletament dels fills"
El Vicent Ferrer del segle XX
Vicent Ferrer va nàixer a València i va tenir una formació intel·lectual important adquirida en les millors universitats de l'època en la cual hi va destacar com a conceller i confessor de diversos membres de la familia reial. En aquest sermó Vicent Ferrer parla sobre la finalitat de les mamelles de les dones que nómes tenen la funció d´alimentar als fills i obtener-se de relacions sexuals durant tres anys despres del part.
-La finalitat de aquest sermó és aconseguir que la dona no tinga relacions sexuals i anar tapades.
-Gènere Literari hi es un "Sermó" i el tema principal hi es un pecat d´incest les relacions sexuals entre padrins i padrines. Els principals arguments que dona Vicent Ferrer son que si te dos fills el primer mamara una llet boa  tendrá mes forces en canvi el segon fill mamara una llet mes mala i tendrá menys forces per aixo diu que el matrimoni tenen que estar tres anys sense relacions sexuals.
-El registre que te este sermó es col·loquial perque hi ha presencies de vulgarismes com: Freixures, porcàs...; utilitza un valència de l'època, preguntes retoriques i fa referencia el receptor.
Me imagine un autor molt seguidor de l´esglesia católica que vol cumplir-la pase lo que pase perque es molt fiel de aixo i per ultim els destinataris son els ciutadans del poble i pasa en l'època mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.