dissabte, 7 de desembre de 2013

Segona avaluació, temes pendets i nous plans


Ja hem començat la segona avaluació finalment. Acó genera que tingam que seguir treballant unes setmanes més fins Nadal.Aquesta nova etapa ha començat amb moltes novetats:
  • La literatura prevista del 2on trimestre( la versió de bach de el Tirant lo Blanc) no la farem i, en substitució, llegirem els textos de les ''veus del temps''. 
  • Finalitzada l'adequació, però sense poder-la oblidar, comencem amb la cohesió i amb el tema de resum de textos.
  • No deurem de fer exposicions orals dels nostres treballs de Literatura.
  • La utilització d'una Wiki del grup(com ja están fent els alumnes de grec) i poder pujar a fi de curs les nostres millors aportacions al bloc del grup en forma de portfoli.
  • I moltes coses més que ens exposarà Toni el dilluns amb la planificació del trimestre.
Els dies d'aquesta setmana, Toni ens ha mostrat totes aquestes novetats i, volent deixar per tancat el 1er trimestre, hem fet una petita prova que repasava tots els continguts de llengua per si encara havien dubtes.
Hem repasat tot alló vist anteriorment com: l'adequació, el tema, l'ambit d'ús, etc. Ho hem repasat en un text anomenat ''Carpe Diem''. Aquest tractava o la seua tesi era la reclamació als experts per part de l'autor a fer més estudis sociológics i menys de índole económica.

Els altres dies començarem amb el tema del resum d'una manera més organitzada. En teoria per fer un resum exitós, debem reduir a una 1/4 o 1/3 part( depén del manual i de les característiques del text) i deixar plasmades al resum les idees principals( ni idees secúndaries ni exemples). Una cosa que fem mal els estudiants es a l'ora de subratllar un text per poder estudiar-ho millor, es subratlllar oracions senceres en compte deparaules clau. Aquest subrallat més esquemátic permet condensar millor el text i eliminar detalls no molt útils. Per altra banda, el text deu serescrit com si el haguerem escrit nosaltres i sense valoracions del tipus: el text diu/jo crec que vol dir/ací fica... ja que li lleva autenticitat al text.
Finalment la meua conclució sobre está setmana es que es de tránsit no té ninguna cosa rellevant que calga resaltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.