dissabte, 18 de gener de 2014

Acomiadament de Curial i més novetats

Aci estem una semana més i tenim una novetat, l’examen de literatura de’aquesta 2ª avaluació. En lloc de fer un exàmen sol de literatura i llengua, aquesta vegada anem a fer-los per separats. Apart d’açó en lloc de tenir que estudiar els treballs dels companys, com que aquesta avaluació no hem fet, el qüestionari de 20 preguntes eixiràn de l’introducció de ‘’Les veus dels temps’’, (unes  17 pàgines) amb 3 respostes posibles. A més tindrem que fer a l’exàmen un comentari de 250 a 300 paraules sobre un dels dos textos que ens donarà poguent ser un de poesia religiosa i moralitzant i l’altre de poesia narrativa.
Després Toni ens va dir que tindrem que fer un treball d’investigació sobre un dels autors i obres que es troben a la fitxa que ens va donar on tindrem que llegir 2 textos de l’autor que hagem elegit que es troben al portfoli i per últim per a acabar amb la literatura tindrem que fer un treball creatiu on tindrem que imitar a un dels autors que més ens haja agradat.
Açó va ser Dilluns, així que Dimecres vam corregir un dels textos que Toni va elegir del Blog para que trobarem les faltes ortogràfiques i tratar de corregir-les i tratar d’evitar-les.
Però això va ser lo més suau, el més fort va vindre Dijous on vam fer una pràctica del treball creatiu, però no vam tindre l’opció d’elegir, sino que vam tindre que fer una continuació de l’acomiadament de Curial i, així està el meu:
Acomiadament de Curial
Faltava un dia perque Curial se n’anara a entaular batalla contra els moros i va decidir anar a acomiadar-se de la Güelfa. Al arribar a la seua cambra la va torbar aseida a la finestra pensant en Curial. Quan Güelfa el va vore va empal·lidir perqué sabia que alguna cosa no anava bé.
- Güelfa, diamant meu, demà anirè a batallar contra els moros en una causa justa.
- Oh, senyor Deu! Que pena més gran que ja savia jo que aquest dia anava a arribar. Veste’n puix i defén l’honor de la teua amada.
- Així ho haré però abans d’anar a la batalla vull passar l’última nit amb Vós.

Hi així, Curial va passar l’última nit amb Güelfa, fent el que tots sabem i fent-se probes d’amor, perqué no sabien si algún dia es tornarien a vore. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.