diumenge, 12 de gener de 2014

Comentari del segón text en prosa

Comentari del text de Blandín De Cornualla
El desencantament de la donzella

El fragment a tratar es un dels texts de Blandín De Cornualla,en particular El desencantament de la donzella.El llibre del qual esta extret aquest fragment és una novel.la de cavalleria, probablement de principis del segle XIV, d'autor anònim, que relata les aventures, d'armes i d'amor, de dos cavallers errants de Cornualla, Blandín i Guiot, en un món entre real i fabulós que aprofita tots els recursos del roman breton.

Com novel·la de cavalleries que es te característiques com pel que fa a l'espai, les accions tenen lloc en espais exteriors, amplis, amb viatges i certs perills.

L'argument pricipal d'aquest text es que mentre que Blandín esta buscant a una jove donzella,quan esta descansant veu a un donzell al qual li pregunta per ella i quan el donzell li la mostra li pregunta com deslliurar-la.A aquesta pregunta el donzell li respon que te que pasar tres proves,la primera derrotar a una enorme serp,la segona a un drac i la tercera a un gran sarraí encantat,per a conseguir un ocell anomenat Blanc Astor.
Una volta derrotada la serp i el sarraí va a per l'ocell.Pero sense voler desperta al drac,al qual consegueix derrotar i gracies a l'ocell consegueix desencantar a la donzella.

En el text predominen els diàlegs i utilitza un llenguatge amb un grau de formalitat alt.Esta totalment escrit en prosa.També hi destaquen les descripscions,la majoria amb un gran nombre de detalls i adjectius.

Les "novel·les de cavalleria" són les que es van escriure al s. XII i es caracteritzen per la presència d'elements meravellosos i fenòmens màgics (influència de les llegendes cèltiques), de tradició francesa i amb uns personatges sobrehumans.  

En conclusió:la história esta protagonitzada per un cavaller que supera tres perills per conseguir a la dona que ama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.