diumenge, 12 de gener de 2014

Crònica de Les conquestes de Jaume I

Obra introduïda en el llibre de lectura Les veus del temps que data del segle XIII o XIV, dividida en quatre parts i escrita per Ramon Muntaner (1265-1336) . EL text parla sobre la intensa vida de Jaume I. En la primera part del mateix, es narra la guerra que es va desencadenar amb els conflictes entre el poble i els moros que habitaven a València, guerra que van guanyar amb diferència i que va portar a la conquista del Regne sobre els cristians, deixant a Jaume ferit de gravetat. Més avant el poble va recuperar el que li pertanyia i va eliminar les Corts. 

En la part segona es parla sobre que els cristians visitaran l'arquebisbe de Narbona i comencen a comptar les victòries sobre els moros i les anècdotes de guerra. La tercera part d'estes cròniques ens compte la vida dels pares de Jaume I, Pere el catòlic (el qual era un marit penós) i Maria de Montpeller, es narren històries sobre com és l'enllaç dels dos importants personatges i de com Pere va enganyar a Maria en un viatge amb una altra dona. La família i amics de Maria, després d'un temps de veure sufrif, van demanar a Pere que tornara a fer somriure a Maria i a donar-li la vida que es mereixia, petició que Pere va acceptar i en una nit de desenfrenament, enjendraron a Jaume I. La quarta i última part compte la batalla en què els francesos i el seu exèrcit de ''Los cavalleros de la muerte'' van ser derrotats davant de Galeano a Sicília amb el seu reduït exèrcit. 

La raó per la qual he triat este tema és perquè m'interessava conéixer un poc més sobre la vida i aventures de Jaume I i perquè em pareixen molt interessants les novel·les sobre cavalleros i tot el que es referix a la història medieval. M'ha paregut molt completa i digna d'un cavaller com va ser ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.