dilluns, 13 de gener de 2014

Declaració d'amor amb l'espill (Fragment de Tirant lo Blanc) per Joanot Martorell

El fragment comentat és del capítol Declaració de l'amor amb l'espill del llibre Tirant lo Blanc per Joanot Martorell. Joanot Martorell va nàixer a Gandia el 1414 i va morir en 1468 , al si d'una família noble i desde petit va ser armat cavaller,va participar en diferents conflictes cavallerescos i es coneixen obres de batalla d'ell.A les lletres es demanaven explicacions els cavallers i es retaven a lluitar.Joanot va escriure Tirant lo Blanc probablement entre 1460 i el 1468, va ser publicat per primera vegada a València el 1490.Es considera que el Tirant lo Blanc va ser començat per Joanot Martorell però va morir i fou acabat per Martí Joan de Galba.

És un fragment narratiu que pertany al Tirant lo Blanc de Joanot Martorell,aquest conta quan Tirant pregunta a l'empreador si pot manar eixir els vaixells,i quan torna , Carmesina vol parlar amb ell i que li conte que li pasa.Quan estan dansant ,després de parlar ell trau un espill i li diu que ama a la persona que es veu reflectida,Carmesina s'en va a buscar qui és però s'adona que és ella.

L'estil i la llengua són estàndard i expresius.Té diàlegs i utilitza formes verbals i vocabulari de l'Edat Mitjana.Podem destacar paraules com vitualles o requesta.

L'época en que va ser escrita aquesta obra va ser a l'edat mitjana,s'escrigué en un llarg periode de temps i varen pasar alguns anys desde que s'acabà fins que es va publicar per primera vegada.

En conclusió aquest fragment narra una situació romàntica , quan ell es declara i ella s'en va contenta per açò.És una escena pintoresca,perque és una manera diferent i poc comú de declararse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.