dimarts, 14 de gener de 2014

El text que vaig a comentar ès ''El desencantament de la donzella'', del llibre Blandín de Cornualla. Aquest fragment te una estuctura poètica i narrativa pròpia dels llibres de cavalleries amb elements de la rondallística popular. Ès d'autor anònim; en la versió original, te 2.394 versos octosíl·labs escrits en occità.

El text ens conta l'historia d'un cavaller anomenat Blandín que per a poder desencantar una donzella te que recuperar un esparver que està dins de una torre on hi ha tres guardians: una gran serp, un drac feroç i un malvat sarraí. Blandín per fi va recuperar l'esparver i s'enfronta a tots. A la fí va recuperar l'animal i l'entrega per despertar a la donzella.

Ès un fragment que es vastant façil d'antendre perque esta escrit d'una forma coloquial.El text està traduit i per això no guarda l'estructura original que te. El fragment te un estil propi dels llibres de cavalleries, perque te una estructura façilment detectable. El llibre fou creat a la edad mitjana però no es pot dir una fecha exacta. Les persones que recibien aquestes histories eren la gent del poble i les interpretaben els trobadors. En el fragment apareixen elements com el rei Artúr i la Taula Redona.

En conclusió aquest fragment es molt divertit per a la gent que li agrada la acció i tambe per el facil entendiment de l'historia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.