divendres, 31 de gener de 2014

LLIBRE DE LES BÈSTIES

En aquell moment Renard li va proposar al bou que el es quedara darrere en el prat i que bramulara molt fort per a així poder espantar al rei, així que en aquell moment el bou va començar a bramular tan fort que els altres animals van sentir por . Renard que es trobava al costat del rei en aquell moment va ser l'única que no es va espantar ja que ella sabia perfectament qui era i els plans que tenia.
el rei amb molta por va dir:
-Renard tu que estàs ací amb mi pots escoltar aquell soroll tan gran?
-Si, majestat puc escoltar-ho 
-Mai en la vida he arribat a escoltar un soroll tan estremidor com aquest.
-No patisca majestat no has de tenir por , m'oferisc voluntari per a esbrinar de qui animal es tracta i portar-ho davant de vosté.
Així que el rei es va quedar més tranquil quan va veure que Renard va partir per a descobrir aquell animal que feia aquell soroll que tant por causava .
Renard al presentar-se voluntari per a descobrir de que animal es tractava ,li feia guanyar molt prestigi , tot anava eixint d'acord com ho havia planejat. Una vegada arriba al prat i va veure allí el bou .
-Volgut Bou, el teu so tan estrepitós a causat molta por al meu rei , has d'anar al seu palau i pregar-li que et perdone per haver causat tant soroll.

En un principi el Bou es va negar , però Renard amb molta astúcia va aconseguir convéncer-lo , així que es dirigien ja al palau del rei una, vegada allí el bou molt afligit va demanar mil i una vegada perdó al rei .

-Majestat , sàpia vosté tot el meu agraïment per el seu perdó , volia explicar-li que les maldats dels hòmens allí fora no tenen perdó , els animals que allí convivim amb ells patim infinitats de maldats causades pels hòmens .

Aquell va ser el moment de Renard per a aprofitar i guanyar molt més privilegi , així que va proposar.
-Majestat amb permís de vosté propose que tots els animals envien a vosté ambaixadors dels hòmens per a evitar enfrontaments .
-Renard i així creus que esta situació amb els hòmens s'alleujarà ? Va dir el rei.

-Majestat vosté mai dubte de les meues bones intencions cap a vosté, jo només vull el millor per als animals i la seua total protecció
Així es com Renard va aconseguir que el rei nomene ambaixadors els animals que li havien estat enemics. Renard amb molta astúcia i habilitat va aconseguir un lloc en el consell del rei .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.