dilluns, 13 de gener de 2014

Na mercadera, una dona que esdevé heroïna popular, de Ramon Muntaner

El fragment que he el·legit per aquest comentari de text és "Na mercadera, una dona que esdevé heroïna popular" (Cap. CXXIV) escrit per Ramon Muntaner on aquesta persona sempre elogia les dones participant en combat en aquest text Na Mercadera es una gran guerrera. Ramon Muntaner es trasllada a València on comença una "crònica" en 1325.

El gènere literari d'aquest fragment ès de ser una crònica. El seu tema principal és una dona que va de guerrera, lluitadora. La tesi d'aquest fragment es la inteligencia de la protagonista al covertirse en cavaller ja que acaba obtenint els diners i el cavall per el valor que te de concarar al cavaller.

En aquest fragment no hi ha vulgaismes, tan sols la paraula "gonella" que és una peça de vestir que duien hòmens i dones, composta de cos i falda més o menys llarga.

Ramon Muntaner pensava que les dones tenien el mateixos drets que els hòmens inclós per a ser cavaller. Els destinataris son la gent del poble i per als hòmens masclistes. Lèpoca en la que es va escriure aquest fragment seria en el segle XIV en l'Edat Mitjana on les dones no tenien ningun dret sols eren mestresses on s'ocupaven de cuidar els nens, fer les llavors de la casa.....

En l' actualitat , aquest fragment el podriem utilitzar com un punt a favor per a la dona ja que si en l' Edat Mitjana Mercadera es coverteix en cavaller, ja que es una professió sols per a hòmens podria ser utilitzat per a que la dona puga aconseguir la professió u activitat que te l'home.

La meva opinió es positiva sobre aquest fragment ja que Mercadera aconsegueix i demostra que tota professió o càrrec pot tindre-lo una dona, Ramon Muntaner vol transmetre que la dona també està qualificada per a tindre càrrecs que sols els hòmens pot tindre.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.