diumenge, 19 de gener de 2014

Prosa en l'últim nivell i molta creativitat

Aquesta setmana ha començat amb la presentació del treball que deurem fer durant le dues següents setmanes i ens permet no tenir ningun deure més fins que l'acabem: el treball de prosa a més de creatiu.

Aquest, des de el meu punt de vista, es una gran preparació per a la prova que tindrem el pròxim 27 de gener sobre prosa medieval. Aquesta setmana ha sigut dedicada al estudi del comentari de text, on hem vist com s'estructura tot el comentari y com devem enfocar-lo per que siga òptim. Varem veure diversos comentaris fets per companys, uns comentaris molt potables però amb alguns problemes ortogràfics y punts sense desenvolupar. Aquests estaven extrets d'un comentari que havíem de pujar la setmana passada al blog.

Els altres dies Toni ens mostrà com anava a estar estructurat el comentari de l'examen a més de com devíem estudiar el temari. Aquest es basava a estudiar-se totes les introduccions sobre prosa medieval del llibre Les veus del temps i per al comentari calia elegir una varietat(prosa moral/religiosa o prosa d'aventures/cavalleresca) i estudiar-se les introduccions als llibres per poder introduir-lo al comentari de l'examen.

Finalment per preparar el treball férem un exercici de simulacre: devíem simular la l'acomiadament de Güelfa i Curial amb les nostres paraules utilitzant el registre de l'autor. Donat que no vull que aquesta entrada siga massa extensa ficaré una petita part del meu fragment.

''Per la finestra, la Güelfa veia com Curial s'encomanava a Déu per trobar fortuna prompte. Ella demanà a Melcior que li portara al Curial abans d'anar-se'n. En la cambra, la xica li digué al futur cavaller:

-Curial, plaer de ma vida, ja saps que he sigut jo qui ha volgut, a costa del meu honor, que pugues buscar fortuna en la gran ordre de cavalleria. Jo t'encomane a Déu per què et protegisca en la batalla contra els infidels i els que no segueixen la fe cristiana. Encara així voldria demanarte que tingues cura d'uns altres dimonis. Aquests s'amaguen baix la forma de dones corteses i amables, però deus saber que per la teua bellesa s'arrimaran a tu com a mosques i deus espantar-les per a què no et ferisquen...

Amb aquests consells el que volia Güelfa era evitar que Curial fora seduït per dones que no foren ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.