dilluns, 13 de gener de 2014

Ramon Muntaner "Na Mercadera, una dona que esdevé heroïna popular"


Aquest fragment que comentaré de "Na Mercadera, una dona que esdevé heroïna popular" que va ser escrit per Ramon Muntaner, escriptor que dóna més rellevança a les dones lluitadores com aquesta dona que es guerrera. Ramon Muntaner va ser un escriptor d'origen catalá que, per circumstàncies adverses provocades per les invasions, va tindre que anarse'n a viure a València, on va començar a escriure una crónica en 1325.

El génere literari al que pertany aquest fragment és correspon a una crónica que tracta d'una dona que és una guerrera que es dedicà a la mercaderia, però a la vegada es una dona molt lluitadora ja que es va enfrontar a un cavaller de França. Aquest fragment no presenta cap vulgarisme destacable.

La tesi del fragment és l'elogi de la dona, ja que Ramon Muntaner defonsava que la dona tenia els mateixos drets que els homens així com el dret de tindre una ánima guerrera, cavalleresca i lluitadora, amb aquestos relats preten que el seu public siga els homes masclistes, ja que l'época on va ser escrita la crónica va ser al segle XIV a l'Edat Mitjana, on les dones no tenien cap dret ni gaudien de molta llibertat.

El fragment té una estructura sencilla, sense vulgarismes ni paraules difícils, açò façilita el seu enteniment i confirma que aquest fragment anava dirigit a un public lla.

La meua opinió sobre aquest fragment es que m'ha agrada tmolt aquest tipus de textos ja que ens demostra que hi havia gent que eixía del estereotips de l'época, com aquest escriptor, ja que es poc habitual que un home a l'Edat Mitjana tinguera aquest tipus de pensament cap a la dona. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.