diumenge, 5 de gener de 2014

Sant Vicent Ferrer: "No faràs fornicació"

                                               
Vicent Ferrer  va nàixer a València en 1350 i va morir en 1419 i de ben jove ingressà en l'ordre dels  frases predicadors. Va ser conseller i conessor de diversos membres de la família real. L'estructura dels seus textos era una estructura fixa, introducció al tema, l'explicació i la fragmentació. Quan contava sermons pretenia atraure als receptors, tenía una parla col.loquial. S'involucrà en les qüestions de la seua època, com el Cisma d' Occident.

És un text narratiu y argumentatiu, el tema d'aquest text  parla sobre el pecat de fer fornicació que et portarà a  la teua comdena sent castigat per deu, critica als que ho fan i parla també de que al fornicar amb el parets també es motiu de comdena. Defend la responsabilitat que comporta basant-se en l'església, els arguments són la infidelitat, la deshonra i la infelicitat. Es diu que el pecat esta provocat per la luxuria.


San Vicnt Ferrer era un home dedicat a Deu i a l´esglesia amb la idea de que ell y els seus fills devien fer tot el que diguera la Biblia. Era un predicador que es cerraba a totes les idees que no provinieren de Deu y l´església.
El que pretend aquest sermó es fer la voluntat de Déu evitant els pensaments luxuriosos per no fer la fornicació i caure en un pecat greu.


En mi opinio aquest fragment es relaciona molt poc en l'actualitat perqué no hi ha quasi gent que faça tot el que diu la Bíblia o l'esgésia. En l´actualitat la gent es lliure de fer el que vulga, i encara que no estiga ben vist la fornicació de persones casades amb altes que no siguen la seua parella, molta gent ho fà ya que es lliure de fer el que vulga.PD: Vaig faltar un dels ultims dies, el dia en que vas dir q hi havia que entregar-lo avans del 25. Ahir en vaig encontrar a Bryan y em va dir aixo. Aixi que vull pedir disculpes per la tardança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.