dissabte, 11 de gener de 2014

Sant Vicent: "No faràs fornicació"

Vicent Ferrer (1350-1419) va nàixer a València i de ben jove ingressà en l'ordre dels dominicans. La seua professió fou conseller. S'involucrà en les qüestions de la seua època, com el Cisma d' Occident. Els seus textos constitueixen la mostra més important i valuosa de l'oratòria de l'època. Aquest textos sempre han mantingut una estructura fixa.


Aquest fragment parla de com eren les complicacions per a tindre un acte sexual en aquesta época. El tema es el pecat de fer l'acte sexual entre familiars, solter o soltera, amants etc.. Assoles permitint l'acte entre les dues persones que formaven un mateix matrimoni.

En el primer paràgraf adverteix de la presencia de Déu on com tot poderós va ficar unes normes on va destacar el no tindre actes sexuals avans de contraure matrimoni, amb pena d'infern si no es complia aquesta norma.

En el segon es fica en dubte la fidelitat de Jesucrist cap a  les normes implantades per Déu.

En el tercer paràgraf del fragment ens informa que cuasi tot el món incompleix aquesta norma.

L'autor, San Vicent,asoles pels seus sermons a mi em dona l'imatge d'una persona esticta i molt actualitzada a la seua época, amb molta fé en el cristianisme, on no tolera res que no estiga en la Biblia,imagine que la raó dels seus sermons era per a que anaren passant de generació a generació per a que tots acabàrem fent cas  d'aquestes paraules. 

Hui en día, aquestos sermons i textos tenen la mateixa utilitat que te la biblia, simplement són bonicos de llegir i serveixen per a ampliar el nostre coneixement de l'historia, pero  cuasi ningú acaba fent cas a res del que diuen eixes paraules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.