dijous, 30 de gener de 2014

Treball creatiu: El llibre de les bèstiesLa rabosa, molt orgullosa del que havia fet, es va reunir de nou amb els seus companys. S'abraçaven i es miraven els uns als altres. Sorpresos tots de veure-la amb vida, es preguntaven què havía fet aquest animal tan menut per a eixir il·lés de l'encontre amb el Lleó. Quan tots es van tranquil.litzar, la rabosa ho va contar fil per randa i també va assegurar que el lleó era mort. 

Els dies passaven ràpidament mentre tots vivien feliços d'estar tranquils fins que un matí van decidir anar a fer una excursió d'un parell de jornades, anar al bosc tots junts per eixir de la rutina diària i divertir-se. Finalment partiren a l'alba, tots rient i cantant fins que, a la vesprada, ben lluny ja del seu habitatge varen vore les ombres d'un animal que caminava estranyament i sentiren unes veus que deien: “Camina sense pressa fins que t'acomodes a aquestes pedres del bosc i les teues cames estiguen fortes i el teu cos preparat per a tornar a fer vida normal." Els animals, sorpresos, varen alentir el pas i van decidir investigar de qui es tractava. De sobte, es van mirar tots alhora i es van quedar bocabadats.
 -És el Lleó mort! -Va exclamar una tortugueta.
El Lleó, en sentir el crit, es va girar i amb veu amenaçant féu:
-Vosaltres...i tu! La rabosa, que em va jugar una mala passada! 
Tots el animals van començar a córrer espantats i per segona volta la sort va estar a favor dels animals “dèbils”. El Lleó no va morir al caure a la bassa plena d'aigua sinó que es va trencar les dues potes de darrere i es va fer una gran ferida a l'esquena. De sobte, els animalets van sentir un crit agut, sincer i ple de temor.
-Ajudeu-meeeeeee!
El Lleó, a punt de caure per un penyasegat ple de pedres a causa que les dos potes estaven molt febles després de la persecució, demanava ajuda als animalets, que van socórrer el malferit Lleó. En agraïment els va cuidar i va convertir-se en el seu rei.

1 comentari:

  1. No has corregit gaire el text i et costa introduir els diàlegs. A més fas oracions molt llargues. Quant al contingut, has seguit un relat conegut i l'has acabat bé i en harmonia, poc habitual en Llull. Ara veus el teu text corregit provisionalment, però a classe treballarem amb l'original per intentar millorar-lo entre tots. (0,6p.)

    ResponElimina

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.