dilluns, 27 de gener de 2014

VICENT FERRER, UN SERMÓ: “LLUITARÁS COM A EXEMPLAR CAVALLER”

TREBALL CREATIU

Busqueu l'honor en esta vida que en la segona molta importanciá té, recomano no estigueu quiets i feu el que el vostre poble més necesita, menys els pobrets que no tenen forçes per a res i la meua companyia que es dedica a escoltar-me y a poc més.

Els que encara són xicotets que començen a lluitar amb espases de fusta i els que ja tenen una edat considerable menys dormir i més entrenar per trobarte formidable, i esque hi ha que estar apunt a tot hora per defendre la teua terra, cal que ames els teus origens, lluitar fins al fí per a que mai es perga.

Preneu força i valentia per a convertir-vos en grans caballers, diners, dones i llujuria tindreu després encara que el risc siga fort de quedar-vos en la batalla poc a poc lleveu-vos la por, que aixó mai falla.

Lluitarás com a bon cavaller en tot moment, cal que jures i perjures que en la vida traicionarás els teus fets ni els teus germans ni la teua familia ni les teues terres. Haurás d'aguantar la pena de la teua dona i del teu fillet al partir a la batalla i al patir els seus plorets, cal que ixques sense mirar cap arrere i sempre pensant que hi tornarás.

Prepareu-vos, joves, xiquets, exibiu-vos als tornejos, entreneu-vos com si de batre al vostre major enemic es tracta-se i camineu pas a pas cap a una vida millor sense amenaçes sense lluites sense armes, pero guanyeu-vos mentres tant eixa recompensa ajundant al poble en la defensa, de les nostres muralles cuideu, cuideu també dels vostres caballets com a un fill mes i oreu per el millor dels terminis, fe, molta fe futurs caballers que en la batalla Deu vos ajude


I encara que tot tinga el seu risc, el poble a l'home que no defen la seua terra odia, per aixo cal que escolteu aixó, que sense risc no hi ha glòria.

1 comentari:

  1. La veritat és que no sembla un sermó de Vicent Ferrer. Més aviat s'acosta a un llibre d'orde de cavalleria. Però sí que hi ha alguna referència religiosa. (0,6p)

    ResponElimina

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.